top of page

Newborn geposeerd

De geboorte van een kind is zoiets bijzonders en speciaals, en de tijd gaat ontzettend snel voorbij. Een tijd waarin zoveel gebeurt, de dagen voorbij vliegen en je eigenlijk niets wilt missen. Het is daarom erg kostbaar om een newbornshoot te laten doen met jouw pasgeborene. Ik wil dat jullie dit intens bijzondere moment voor altijd kunnen blijven herinneren, en dat dit voor jullie vastligt in de eeuwigheid.

 

20211117-IMG_6693- Loa_edited.jpg

Ik wil de meest kostbare en dierbare momenten vastleggen

20211217-IMG_6868-bewerkt.JPG

Newbornfotografie is een shoot waarbij ik de pasgeboren baby geposeerd fotografeer. Dat wil zeggen dat ik de baby door middel van bepaalde technieken inbaker in speciale newborn wraps. Dit doet de baby denken aan de tijd bij mama in de buik, door het fijne gevoel van warmte, veiligheid en geborgenheid na te bootsen. De foto’s kunnen het beste gemaakt worden wanneer de baby tussen de 7 en 21 dagen oud is. Op deze prille leeftijd zijn baby’s nog steeds erg flexibel en slaperig. Ze krullen dan op in mooie posities, die perfect zijn voor prachtige foto’s. Veiligheid, rust, warmte, hygiëne, en het welzijn van de baby staan centraal tijdens de shoot. Hiervoor neem ik de tijd, zodat iedereen volledig op zijn gemak is.

Werkwijze

De shoot vindt plaats bij jullie thuis. U hoeft hier zelf niks voor aan te schaffen. Ik maak gebruik van diverse achtergronden, mutsjes, haarbandjes en andere accessoires. Een sessie duurt 2 à 3 uur, waarin we de tijd nemen om geposeerde foto’s te maken. Tussen door slaapt de baby en is er ruimte om te knuffelen, verschonen en voeden. Het is belangrijk om geduld te hebben, de baby bepaalt het tempo van de reportage. Ik begin de sessie graag 's ochtends nadat de baby in bad is geweest en gevoed is, en lekker kan gaan slapen.

 

Bevallingen zijn niet te plannen, daarom spreek ik vooraf geen datum met jullie af. In plaats daarvan noteer ik de uitgerekende datum in mijn agenda. Als jullie baby geboren is, hoor ik dit graag zo snel mogelijk zodat we een shoot afspraak kunnen inplannen. 

20211117-IMG_6661-Loa.JPG

"Ik ben Eefje zo enorm dankbaar voor de prachtige foto's! Ik heb even getwijfeld om de fotoshoot te doen vanwege de pittige start voor Loa. Eefje stelde ons op ons gemak en alles stond in het teken van Loa's gezondheid. Dankzij Eefje's rust en geduld was het een fijne ervaring voor Loa."

bottom of page